banner

Milyen fogók vannak?

Feb 19, 2022

A fogók a következőkre oszthatók: torziós típus; nyíró típus; torziós nyíró típus. A típus szerint a következőre osztható: hidraulikus fogók; krimpelő fogók; hidraulikus huzalfogók; huzaleltávolító fogók; újratölthető hidraulikus kábelfogók. Az alak szerint a következőre osztható: hegyes száj; lapos száj; kerek száj; ívelt száj; ferde száj; tű szája; felső vágás; huzalvágók; virág kopoltyú fogók, stb. A használat szerint a következőkre osztható: DIY, ipari fogók, speciális fogók stb. A szerkezet szerint két típusra oszlik: piercing kopoltyúk és halmozó kopoltyúk. Általában a specifikációk a következők: 4,5" (mini fogók), 5", 6", 7", 8", 9,5" és így tovább.


A fő kategóriák a következők:

1. Huzalvágók

A huzalvágó olyan szorító- és vágószerszám, amelynek alakját a jobb oldali 1. ábra mutatja.

A drótfogók fogók fogófejből és fogók fogantyújából állnak, és a fogók feje tartalmaz egy állkapcsot, egy fogazott élét, egy kés szélét és egy guillotine nyílást. A fogók minden részének funkciói a következők: (1) a fognyílás használható az anya meghúzására vagy lazítására; (2) a kés széle felhasználható a rugalmas huzal gumi vagy műanyag szigetelő rétegének vágására, és a huzal és a vashuzal vágására is használható; (3) a guillotine felhasználható keményfémhuzalok, például huzalok és acélhuzalok levágására; (4) A fogók szigetelő műanyagcsöve ellenáll az 500 V-nál nagyobb feszültségnek, és ezzel a vezetékek villamos energiával vághatók. Használat közben ne dobja ki. Annak érdekében, hogy ne sértse meg a szigetelő műanyag csövet. A villanyszerelők által általánosan használt huzalvágók különböző specifikációkkal rendelkeznek, például 150 mm, 175 mm, 200 mm és 250 mm.

2. Tűorr fogók

A tű-orr fogókat, más néven trimmereket, elsősorban vékony huzalátmérővel rendelkező egyszálú és többszálú vezetékek vágására, valamint egyszálú huzalcsuklók hajlítására, műanyag szigetelés eltávolítására stb. használják. Ez is egy villanyszerelő (különösen egy belső villanyszerelő) Az egyik általánosan használt szerszámok. Hegyes hegyből, késélből és fogók fogantyújából áll. A villanyszerelő tű-orr fogóinak fogantyúját 500 V névleges feszültségű szigetelő hüvely borítja. A tű-orr fogók élesebb fejjel rendelkeznek, ezért tű-orr fogókat kell használni a kis helyeken végzett műveletekhez. A tű-orr fogók használatának műveleti módja a huzalcsatlakozó hajlításához az, hogy a huzal végét balra hajtsuk, majd az óramutató járásával megegyező irányban jobbra hajlítsuk a csavarhoz.

3. Drót sztriptíztáncosok

A dróteltávolító az egyik olyan eszköz, amelyet a villanyszerelők, a motorjavítók és a műszeres villanyszerelők általában használnak. Megjelenését a 2. ábra mutatja. Késélből, krimpelő portból és fogók fogantyújából áll. A huzaleltávolító fogantyúját 500 V névleges munkafeszültségű szigetelőhüvely borítja.

A huzaleltávolító alkalmas műanyag és gumi szigetelt vezetékek és kábelmaghuzalok eltávolítására.

4. Csőkulcs

Különböző csövek, csőtartozékok vagy kerek alkatrészek rögzítésére vagy szétszerelésére. Közös eszközök a csővezetékek telepítéséhez és javításához. A betétek készíthetők képlékeny öntéssel. Egy másik alumíniumötvözet, amelyet könnyű súly jellemez, könnyen használható, nem könnyű rozsdásodni.

5. Eltolásos fogók

Az eltolt fogókat néha átlós fogóknak is nevezik. A vezetékek levágásakor, különösen akkor, ha levágja a felesleges huzalvégeket, miután a vezetékeket a forrasztócsuklókra tekerték, és a hosszú vezetékeket, miután a dugókat a nyomtatott áramköri kártyára helyezték, a legjobb, ha a szerszámot ofszetfogókkal használjuk. Az ofszet fogókat gyakran használják szigetelő hüvelyek, nejlon kábelköteg-nyakkendők stb. vágására az általános olló helyett. Leggyakrabban 160 mm hosszú ofszetfogókat és műanyag szigetelő fogantyút használnak.


Ágazati ismeretek

Kapcsolódó termékek