banner

A fogók alapvető jelentése

Feb 16, 2022

A fogók kéziszerszámok, amelyeket munkadarabok rögzítésére és rögzítésére, illetve fémhuzalok csavarására, hajlítására és vágására használnak. A fogók alakja V-alakú, és általában három részből áll: fogantyú, állkapocs és száj.

A fogók általában szénszerkezeti acélból készülnek, amelyet először kovácsolnak és fogók embrió alakjába hengerelnek, majd fémvágásnak, például marásnak, polírozásnak és végül hőkezelésnek vetik alá.

A fogók fogantyúját három stílusban tervezték: egyenes fogantyú, ívelt fogantyú és íjfogantyú a markolatnak megfelelően. A fogókat gyakran használják élő vezetőkkel, például vezetékekkel érintkezve, így a fogantyút általában szigetelőanyagokból, például polivinil-kloridból készült védőcső borítja a kezelő biztonságának biztosítása érdekében.

A fogóknak számos formája létezik, és a közösek hegyesek, laposak, laposak, kerekek, íveltek stb., Amelyek képesek alkalmazkodni a munkadarabok különböző formáinak igényeihez. Fő funkcióik és használati természetük szerint a fogók szorítófogókra, drótfogókra, huzalfogókra, csőfogókra stb. Oszthatók.


Ágazati ismeretek

Kapcsolódó termékek